WEDSTRIJD Fusie Antwerpen Dam - ZVK Meeuwen  5 - 5  (2-3)

DATUM 29-10-2010  21:45

DOELPUNTEN 1' Van Seggelen Jeroen 0-1, 4' De Smedt Alexander 0-2, 5' Bosmans Geert 0-3, 15' Yaznasni 1-3, 17' El Ajaji A 2-3, 23' Hontis Mario 2-4, 24' Van Seggelen Jeroen 2-5, 27' Bouzidi 3-5, 33' Lahssini 4-5, 35' El Ajaji A 5-5.

VERSLAG Van een studironde was absoluut geen sprake, want reeds na 25 seconden tikte Van Seggelen de bal aan de 2e paal binnen na een assist van Bosmans. De thuisploeg wist even niet waar ze het hadden en Meeuwen profiteerde hier optimaal van met nog 2 doelpunten binnen de eerste 5 minuten. Eerst zorgde De Smedt voor de 0-2 na een "steel" van Bosmans, en 30 seconden later zorgde Bosmans zelf voor de 0-3.

Wedstrijd gespeeld zou je dan denken, maar niets was minder waar. Meeuwen ging achteruit leunen en liet de thuisploeg terug in de wedstrijd komen. Halverwege de eerste helft houdt doelman Witters met enkele prachtsaves nog de nul op het bord maar 5 minuten voor de rust moet hij zich toch gewonnen geven na een uitgespeelde aanval van Antwerpen. Enkele minuten later kan El Ajaji zelfs de aansluitingstreffer in het lege doel deponeren na onoordeelkundig uitkomen van de doelman. We gaan rusten met een 2-3 stand.

Begin 2e helft probeert Antwerpen de gelijkmaker te scoren maar nu reageert Meeuwen en scoort weer 2x binnen de 5 minuten. Eerst via een droog schot van Hontis en dan rondt Van Seggelen een collectieve aanval langs Bosmans en Arslan af. 2-5 en wederom denkt iedereen dat de wedstrijd gespeeld is, maar weer maakt Meeuwen dezelfde fout en wordt er nochalant gespeeld. Bouzidi duwt de 3-5 binnen na een mooie individuele aktie van El Ghaadaoui. De thuisploeg ruikt dat er nog meer in zit en speelt een versnelling hoger. Tot overmaat van ramp krijgt Meeuwen 2 onterechte fouten aangesmeerd, wat de foutenlast brengt op 5. En enkele tellen later krijgt het reeds een 10m tegen die echter gemist wordt door de locale doelman. Af en toe kan Meeuwen nog een tegenaanval opzetten, maar Arslan kan net niet besluiten na een mooie individuele aktie. 7 minuten voor het einde wordt El Ajaji langs de rechterflank vrijgespeeld en knalt op goal, waar de bal aan de 2e paal wordt binnen getikt. Meeuwen is nog niet geleerd, want 2 minuten later juist dezelfde aktie maar nu knalt hij de bal zelf in de winkelhaak. De stand staat terug gelijk. Met nog enkele minuten te spelen herpakt Meeuwen zich wat nog resulteert in enkele mooie kansen voor Clerkx, maar de stand wijzigt niet meer.

In billijke uitslag van een wedstrijd die reeds heel vroeg had moeten beslist zijn in het voordeel van Meeuwen.